Elleri cebinde hızlı adımlarla ilerliyordu. Son anda karar vermişti gitmeye. Bütün gün koşturmuş ve bu istek peşini bırakmamıştı. Gün boyunca hiç kesilmeyen yağmur, şiddetini artırmış, hızlanmıştı. Genç kadın şehrin bir ucundan diğerine 1.5 saatte gitmek zorundaydı. Olabildiğince hızlı adımlarla yürüyordu. Metroya geldiğinde oldukça ıslanmıştı.
Bir metrodan diğerine geçti.Üçüncü metroya bindiğinde yanlış yönde olduğunu anladı. Tekrar geri döndü. Zaman daralmıştı.Dakikalar ona karşı bir yarış halinde koşturuyorlardı adeta. 
Ulaştı. Metroda bir bey ve bir hanım kendisine tarif ettiler, hangi yöne gideceğini.İlk aradan girdi,ikinci arayI da buldu.Fakat sonrasında soracak kimseyi bulamadığı için bir yöne yürümeye başladı. Yanlış yönde olduğunu hissetti. Ve bulduğu ilk Cafeye girip sordu.Yolu tekrar geri dönmesi gerekiyordu. Döndü. Bu arada yağmur hızla yağmaya devam ediyordu. Koşmaya başladı. Çok geç kalmıştı. Çok ıslanmıştı. Ulaştı. .Yollarda adres soracak kimse yoktu. Oysa onun yaşadığı yer çok kalabalıktı. Kendini içeri attı.
Sessizce tiyatro salonundan içeri süzüldü. Karanlıkta bir köşede onu izlemeye başladı. Aylardır konuşmuyor ve yazışmıyorlardı. 
Oyun bitti. Gitmesi gerekiyordu. Tuvalette bir hanımefendiyle sohbete daldı. Ayrıldılar. Aktör çıkmıştı. Genç kadını gördü, fakat görmezlikten geldi.Genç kadın, yavaşça oradan uzaklaştı. Sonra alt katlarda oyalandı ,uzaktan görebilmek için.Göremedi. 
Dışarı çıktığında yağmur hızlanmıştı. Birax yürüdü. Geri döndü. Orada olduğunu hissettirmek istedi. Bir mesaj yazdı. Mesajı sildi.Başka bir mesaj daha yazdı.Mesajına cevap alamadı.O sırada aktörü arabada gördü. Aktöründe onu gördüğünü düşündü. Araba hareket etti. Niki öylece kaldı.
Hızlı adımlarla yürümeye başladı. Köşebaşına geldiğinde çok ıslanmıştı. Köşeyi döndüğünde kırık taşa basmasıyla birlikte ayakları küçük bir gölete döndü. Metroya ulaştığında artık kuru bir tek noktası yoktu. O kıyafetlerle 1.5 saat yol gitti. .
İçeriye girdi.Islak giysi ve ayakkabılardan kurtuldu. Bir çay yaptı.Hayatında başka biri olan bir adamı uzaktan görmenin mutluluğu ve hüznü vardı yüzünde.Niki 3 sene içerisinde bir kez saçına dokunamamış ve yüzünün kıvrımlarında parmaklarını gezdirememişti. 
Ona her durum ve şartta onu seveceğini ve yanında olacağını söylemiş, söz vermişti. 
Tutmuştu sözünü. ...
Gölge gibi gitmiş ve kontrol etmişti.
Aktör  o İspanyol kadınla flört ediyordu.
Burnu yere düşse almazdı Niki. Zorlamazdı.
Sildiği mesajı düşündü. Mesaj şuydu:
"Yağmurun altında,gözlerimde kaybolmak ister misin? "
Sevgim üstünüze olsun. 


Comments

Popular posts from this blog

Yara