Gün Doğumu 
Gecenin gündüzüne ve güneşine kavuşması muazzam bir şölene dönüşür. Karanlıktır önce, sonra Yavaş yavaş aydınlık gelmeye başlar. O sırada kuşlar uyanmışlar ve danslarına başlamışlardır. Geniş bir bölgede tek vücut olmuşçasına sağdan sola,aşağıdan yukarıya ahenkli, keyifli ve hızlı gökyüzünü renklendirmeye çalışırlar. 
Garip bir kızıllık olur bu esnada, kızılın, kırmızının her tonu belirir gökyüzünde. Çok cömerttir doğa, renklere boyar gökyüzünü bir ressamın tuvalinde yarattığı türden bir coşkudur bu.Kargalar ve martılar, kırlangıçlar kadar profesyonel bir dans gösterisi sunmasalar bile, onlarda ortak olurlar törene, kuvvetli çığlıklar atarlar var güçleriyle. Renkler daha da kırmızı ve koyudur artık, çok cömerttir doğa. Sonra, sadece bir an sonra. .kırmızılar yok olmaya başlar, sakinleşir tüm kuşlar, aydınlık başlamıştır iyice, beklenen geliyordur derinden. Önce gözleri, sonra burcu, ağzı, çenesi ve başında tacıyla bir kral edası ve ihtişamıyla görünür Güneş ufuktan ve tahtına geçer oturur. Birkaç çığlıktan sonra susar artık kuşlar. Hoşgeldiniz dedikten sonra. Kaybolmuştur kızıllık. Şöyle demektedir adeta :
"Ben burada oldukça korkmayın orada. Üşütmem ben sizi. Kıyamam ayaklarınıza, severim sizi. Psikolojiniz bozulmaz ben buradayken. Dünya var olacaktır ben yaşadığım sürece. Güneşim çünkü ben"
Tıpkı bazı insanlar gibi.Onlar dahil oldukları hayatları renklendirirler. Farkındalık yaratır, keyif katar, değiştirir, dönüştürür,.Işıkları yüzleri güldürür, enerjileri yaşama sevinci verir, değer katar,umut kaynağı olur.Onlar yorulmaz. Umutsuzluğa kapılmaz, pes etmez onlar, vazgeçmez, güzel sever, güzel korurlar. İlkeleri ve çizgileri vardır. Acılarını kocaman gülümsemeleri saklar, ağrılarını şirinlikleri. Açlıkları yoktur onların, susuzlukları, parasızlıkları yoktur. Olsa da ruhunuz duymaz. Yaşam enerjileri tükenmez, girdikleri yerde herkesin onları farketme sebebi bundandır. Yorulmazlar, kırılmazlar, uykusuz kalmazlar, üşümezler, öfkelenmezler, canları acımaz,.Çabuk unutur ve affederler. Güçsüz olma şansları ise hiç yoktur zaten. Güneştir çünkü onlar. 
Bu insanlardan birine rastlarsanız daha dikkatli bakın yüzüne. Belki anlatacakları vardır yüzlerindeki mimiklerin sizlere 

Comments

Popular posts from this blog

Yara