Kaplumbağa
Sertliğime bakma dedi.Sarışın 35 yaşlarında bir adamdı. Pamuk gibi bir kalbi vardı. Ancak öfkelendiğinde kontrol edemiyor, kırıyor, bağırıyordu. Karşısındaki suçlar, empati yapmazdı. Yalanı yoktu ama. Kadın, elbise giymişti, ondan beş yaş büyüktü. İyi bir insandı, sakindi. Diyalog kurulabilirdi. Görüntüm yanıltmasın seni dedi. Aslında çok hassas ve duygusalım. Öfkem sert ,ama aldanma. Sevgim çok
Uzun uzun konuştular. Dolunay onları izlemekteydi. Tıpkı dedi kadın,aynı kaplumbağa gibi. O da zararsız, yumşak olan içi korumak için dışa kabuk örer.Oysa çok yumuşaktır. Bazen kabuğu darbe alır, ama içini korur. Yaralar dışında kalır. Bakar ki darbe geliyor, hemen saklanır içeriye. Boynunu, ayaklarını, çeker içeri. İnsanlar gibi. Onların da bazılarının kalındır, serttir kabuğu. İçleri pamucuk.
Bazı insanlarsa tam tersi, dışları yumuşak, içleri serttir. Yüzleri güler ama dilleri zehir ,zihinleri hastadır. Anlamazsınız yeterince tecrübeli değilseniz. Cana yakın davranırlar. En ufak bir aykırı fikirde çıkar tırnakları, zihinleri kurgular, büyütür olanları gelir karşınıza. Siz aptal bir yüz ifadesi, bu sonuca nasıl vardın diye soracak olursunuz ama maalesef bu mümkün olmaz. Cevap serttir .Kapılar aniden kapanmıştır yüzünüze.
Kurbağların ise içi dışı yumuşaktır. İnsanlardan bazıları gibi, içi dışı yumuşak. Böyle insanlar gülümser, kocaman kalpleri vardır. Kırmamak için çaba sarfederler. Koruma iç güdüsü en temel özelliklerinden biridir. Özleri sevgidir. Kurbağa gibi, kimseye zararları yoktur. Yeşili severler ve hayatı da. Susuz yaşam onlar için zordur. Ama Keşfetmekten de hoşlanırlar.
Şimdi siz bunlardan hangisisiniz? !

Comments

Popular posts from this blog

Yara