DENGE....... 

Hayatta herşeyin bir dengesi var kuşkusuz.Doğanın  ağaçların hayvanların çiçeklerin binaların 

herşeyin dengesi var.Bira fazla yada eksik değil doğada denge.Ölmesi gerekenler ölüyor.Yada ölecek gözüyle baktıklarımız çok uzun yaşıyorlar yıllar boyunca.

Binalar fazla olunca dengesi bozuluyor hayvanların çiçeklerin.Nefes alması zorlaşıyor insanların...Taş sanatı çok etkili bir anlatıcı bu konuda.Küçük bir taşın üstüne konuluyor büyük bir kaya.Düşmüyor..Bu işte usta olan bir sanatçı onları nasıl koyması gerektiğini öyle iyi biliyor ki düşmeleri imkansız hale geliyor.

Renklerin de dengesi var.Bir renk diğeri ile bir anda bütün oluyor.İçlerindeki denge dışarıya da yansıyor.

Giysiler dengeden alıyorlar paylarını.BİR ipek gömlek nasıl da dengeli kalem etekle.Yada kravat bir mavi gömlekle....

Aile üyeleri iş arkadaşları dengeli

Bir tiyatro veya operada dekorlar oyunla dengeli

İlişkiler sevgililer dengeli .Biri fazla belki diğeri az

Biri yüksek enerjili sakin diğeri 

Farklı ama dengeli

ŞİMDİ.......

Herşey uyumlu dengeli.

Yemekteki tuz oranı dengeli.Çok olursa tansiyon fırlar az olursa safi suya tirit 

olur ataların deyimiyle,

Denge herşeyin temeli olduğuna göre ya insanın dengesi

Orada iş karışır biraz .Diyelim ki kendi içinizde dengeniz muazzam.Dışarıdan bir uyaran geliyor.Dengeniz sarsılıyor ister istemez.Bu eşiniz ,iş arkadaşınız,sokaktaki biri olabilir.Maddi kaygılar bozabilir dengenizi.Bu durumda  spor çok önemli bir arkadaştır.Endorfin olayların şeklini değiştirebilir.Olay aynıdır ancak sizi etkilemez.Siz sizin dengenizi bozmasına izin vermediğiniz sürece hiçbir durum yada olgu etkileyemez sizi.

Buraya kadar açık değil mi*\*Tamam bir de dengesiz insanlar var ve bizim konumuz bu dengesini koruyamayan insanlar.Bunlar sağı solu belli olmayan bir anda değişen yürüyen canavarlar enerji emiciler.

Her yerde olan bu insanlar en az narsistler kadar tehlikelidirler.Market sırasında arban orada neden duruyor diye olay çıkarırlar.Apartman da aynı dengesizler mevcuttur.Bazıları narsist bazılarının kişilik bozuklukları var ama aramızdalar.Dibimizdeler.Yan odada yatıyor bunlar.PUSUDA BEKLİYORLAR.

Bu profiller birgün önce hatta 1 dakika önce sizinle can ciğer olur 1 dakika sonra size savaş ilan ederler.

  Siz ne olduğunu anlamadan onlar ilk kurşunu atmışlardır.Kurtulduysanız ne mutlu size.Kaçacak zamanınız var demektir.Bazen reddedildikleri için saldırırlar.Hakaretler hiç duymayacağınız gibidir.Sizi suçlayan özür dilemek yerine haklıyken sizi haksız durumuna düşürenlerde vardır.

Bir başka grup sizi bir anda en kötü ilan edenlerdir.Bunlar size bu muydun sen diye yatgısız infaz yapmaktan geri durmazlar.

DENGE

DENGE

Eğer çevrenizde 99 derece değişen biri yada birileri varsa hemen uzaklaşın oradan.Onlara yardım edemezsiniz.

Dünyanın düzenini denge sağlarken sizin etrafınızda dengesiz insanlara ihtiyacınız yoktur.

DENGELİ günlere uyanmak dileğiyle.







 

Comments

Popular posts from this blog

Yara