UMUT BİTERSE İŞTE O GÜN BİTERİZ
Bu yaklaşık beş sene önce söylediğim bir cümle. Yazıldığı gibi okunuyor belki 
Belki de farklı okunuşları var. Bugün öldüğünü öğrendiğim arkadaşım nasıl okudu acaba?
Markette satılmıyor umut. Bir pazar yerinde küfeye koyamazsınız umudu. Yeraltında yok yada gökyüzünde. Lokantada yok. Çay bahçesinde mevcut değil. Sosyal medyada da  yok. Nerede peki bu umut. 
Umut hayatın içinde de değil. Umut sizin en derinlerinizde. Sizin aşık oluşunuzda. Sevdada, çiçekte, denizde, çayda, gölde,nehirde, sevişmekde, sporda, yıldızda, ayda, kirazda ,çilekde, elmada, koşmakda, dans etmekte, renklerde, renklilikte, bazen çikolatada, sevgide, seksde,midye kabuklarında, taşlarda,yosunlarda...Herşeyde umut. 
Umut bütün bunlardan aldığınız keyifte. Geleceğe baktığınız gözlerde, bir oyuncağa gülümseyerek bakışta bazen umut .
Umut biter mi? Biter işte o zaman hayat da biter. Değişime, olumlu sonuçların geleceğine olumsuz bakış umutsuzluğa neden olur.
Hastaysanız iyileşeceğinize, fakirseniz paranız olacağına, yalnızsanız sizi hak eden birinin hayatınıza geleceğine, yavrunuzun sağlıklı ve mutlu bir hayatı olacağına, dünyanın sevgiyle ve iyilikle varlığını devam ettireceğine, yani olumlu değişime dair tüm beklentilerinizi canlı tuttuğunuz her an umut var demektir. 
Kaybettiğim her dostumda yada aile üyemde düşünürüm. :"Umudu bitti, peki devam edebilir miydi canlı tutmaya "
Bazen vaz geçtiğiniz bir çiçek bile tekrar yeşerir umutla 
Eğer tüm uzuvlarınız yerindeyse, kedi köpek yada bir tek insan varsa yanınızda,  zihniniz iyiyse, ruh sağlığınız yerindeyse, nefes varsa aldığınız" Umut var demektir "
Kar yağışı beklemek umuttur, denizi görmek isteği umuttur, AŞK. .O büyük umuttur :))
Umut hayattır. Umut bitmez. 
"Umut biterse işte o gün biteriz  "

Comments

Popular posts from this blog

Yara