SANATÇI
Mualiftir sanatçı. Farklıdır, çağının, yılının, döneminin çok ilerisindedir. Geleceğe göre yapar projelerini, eserlerini kendini kısıtlamadan çıkarır ortaya. 
Acaba kim ne düşünür, yapsam mı yapmasa mı, gibi gereksiz düşüncelerle meşgul etmez zihnini, sadece üretir, yazar,sabahlar bazen yazdığı bitmediği için 
.Bir tiyatro oyunu ile ilgili 15,20 kitap okur bazen, derin araştırmalar içinde bulur kendini. 
Bir resimde yaratıcılığının ve hayal gücünün bütün sınırlarını zorlar, başka dünyalara götürür insanları.
Heykel,minyatür, taş boyamak,ahşap oymacılığı, Sedef kakma, cam ,afiş tasarımı,dekor, hepsi yaratıcılık gerektiren alanlardır. 
Ruhunu koyar ortaya sanatçı,hepsinde 
Görsel Sanatlar ve sinema biraz farklıdır, orada dil evrenseldir, müzikde de öyle.Diller farklı ,yaratılar aynı yada benzeşiktir. Üretir, gece televizyonun karşısında oturmaz, yeni eseri için uğraşır durur. 
Disiplinlidir, gece yatması, spora ayırdığı zaman bunlar programlıdır. Kimseye sevimli göstermez kendini. Kısıtlı imkânlarla kurslara gider, 10 liranın beşiyle oyun izler, sinemaya gider, kitapçı kitapçı dolaşır. 
Donanımlı ve kültürlüdür ,görmediklerinizi gösterir, bilmediklerinizi öğretir, anlamadıklarınızı anlatır. 
Sanatçının da kendisi için yapmak zorunda oldukları vardır. Disiplin, uyku,beslenmek, çalışmak gibi 
Tiyatro, opera, bale. Ne kadar yetenekli olduğunuzun önemi yoktur. Disiplininiz, ciddiyet ve çalıştığınız saat farkı sizi diğerlerinden ayırır. Başka bir yola doğru yönlendirir. 
Tiyatro ise, size sizi gösterir. Bazı oyunların bu amaca hizmet etmediği de açıktır, farkındalık yaratmak yerine sadece eğlenceliktir çünkü. Oysa bir tiyatro oyunundan çıkıldığında biraz kafası karışmalıdır seyircinin, zihni sorgulama içine girmelidir muhakkak ki...Yoksa sadece müsamere olmamalıdır tiyatro ve sinema da tabii.Gülerken de sorular sordurabilir, dram olmalıdır tüm eserler gibi bir kural yoktur. 
Kısıtlama olursa, onu yazma, bunu oynama, bu yasak, o günah, diğeri müstehcen, diğeri siyasi denilirse o sanat sanat olmaz. 
Ben,sen,o,rahatsız olmazsak,,;o sergiden, oyundan, operadan, sinemadan girdiğimiz biz gibi çıkarsak; sanatın farkı Nerede kalır. 
Sansürsüz, yasaksız,yılda sayısız oyun yazılan, oynanan, resim,heykel, opera, bale, klasik müzik,sinemada çok sayıda sanatçı var eden  bir dünyaya uyanmak dileğiyle. 
Umut biterse işte o gün biteriZ. 







Comments

Popular posts from this blog

Yara