DİSİPLİN
Sabahın köründe bir işiniz olmasa bile erkenden kaldırıp yürüyüşe çıkaran kavramdır disiplin. Yağmur, çamur, yaz,kış aldırmadan yürümek, yüzmek, fitnessa gitmek için gerekli olan özelliktir disiplin. Aldırış etmeden mevcut duruma okumak, yazmak,çizmek, üretmektir disiplin. Erken yatmaktır gerektiğinde. Alkol ve sigaraya kapalı olmak, depresyona girmemek, bunalsak bile dik durmak, ilaç kullanmamak, sporu en iyi arkadaşınız yapmak; çok izlemek, az yemek, bazen az uyumak, her zaman üretmek için hazır olmak demektir disiplin. Özellikle sanatsa yaptığınız iş, başka seçeneğiniz yoktur disiplinli olmak dışında. Bir küçük rol için sayısız kitap okumak, film izlemek, makale okumak, video izlemek demektir disiplin.
Ressamsanız çizmek ve çizmek demektir durmadan. Bale ise sanatınız, enstrümandır vücudunuz. Hergün saaatlerce durmaktır parmak uçlarınızda. Piyano çalmaktır günde 6 saat veya keman.
Disiplin sizi üretmeniz için arkadan iten en önemli güçtür. Vazgeçmemektir hayattan ve ideallerden. Göbeğin mideyle bütünleşmemesi demektir.
Kendinize saygınızın en önemli işaretlerinden biridir disiplin.
Klavye başında başkalarına saldırmak yerine kendinizi geliştirmenize yardımcı olan özelliğinizdir. Hak ettiğiniz yere sizi ancak disiplininiz taşır. Telefonda chat yapmak yada ona buna küfretmek ancak olduğunuz yerde kalmanıza sebep olur.
Hayatınıza disiplini katmanızı salık veririm.
Sevgiler

Comments

Popular posts from this blog

Yara