Paçavra ve Dingo
Siz bir paçavra değilsiniz. Hayatınızda dingonun ahırı değil. Yol geçen hanı hiç değil. Dingo kimmiş diye google a bakıverelim ve işin özüne dönelim.
Tevazu yada sevgi insanların size paçavra gibi davranmalarına sebep olabilir. Sizi suçlamıyor, yargılamıyor sadece uyarıyorum.
Paçavra kumaş artığıdır .Kumaş topuyla işi biten terzi yada tekstilci onları çöpe atılsın diye koyuverir kapıya. Hoş onlar o hallerinde bile bir işe yarayabilirler; bir arada kullanılırlarsa. Konu bu değil ama. İnsanların sizi bir paçavra misali atıvermeleri ;buna izin vermeniz. Özel ve değerli olmalısınız, zor bulunan bir kumaş gibi. Kimse sizi fırlatıp atmamalı.Dokunmaya kıyamamalı, kapının önüne koyamamalı. Çok kıymet verdiğinizde kendinize; bu yansıyacak çevreye ve dokunmaya korkacak insanlar size. En pahalı elbiselerini sizinle dikecek, en pahalı restaurant lara sizinle gidecekler. En güzel ayakkabılar giyilecek sizinle ve en iyi çantalar alınacak ellere.En güzel saçlar yapılıp, en özel kokular sürülecek. En pahalı kumaş mı olmak yoksa bir paçavra mı ? Bu bir tercih.Hangisi olmak istiyorsunuz? Hangisi oldunuz bu güne kadar? Bundan sonra nasıl devam etmek geliyor içinizden?
Cevaplar yolu çizecektir.
Dingo 'ya gelince. Tüm atlara açıkmış kapısı. Saygı olduğu sürece  hayat felsefesi  bu. Kapıyı açık bırakmak. Ancak sınır aşılınca iş değişmeli.Nasıl?
Birini seviyorsunuz. 10 sene ilişki içindesiniz. Birden bire gidiyor Adam yada kadın.Sebepsiz ve açıklamasız  Aramıyor; mesaj çekmiyor, yazmıyor. 39 gün .Sonra bir anda geri dönüyor. Boynuna atlıyorsunuz. Bittiniz. Önce kendinize saygınız sonra onun size olan saygısı.
Aldatan tekrar aldatır. Bilir ki siz onu affedeceksiniz. Bazen yalnızlığınız, bazen benim kimse istemez düşünceniz. ..Sizin müdaana etmenize sebep olur.
Bu insanın içten içe kendisine olan sevgi ve saygı yada değer eksikliğinden kaynaklanır. Hayatınız Dingo"nun Ahırı değil. Siz de paçavra değilsiniz.
Aynaya bakın. Ayna yoksa bana bakın

Comments

Popular posts from this blog

Yara