Sahil kasabalarının vazgeçilmezidir. Önce o tuhaf kalabalık gider.Kalanlar rahat bir nefes alır.Sokaklar, plajlar biraz ferahlamıştır. Aradan zaman geçer. Okullar açılır. İkinci grup gitmeye hazırlanır. Yüzlerde buruk bşr ifade. Gözler denizde. Yanında üç ayını geçirdiği dostlar,,oturur kalır o yazın son günü deniz kenarında. Vedalaşılır. Düşülür yollara. Çocuklar biraz mahzun biraz heyecanlı, küçük valizleri ellerinde, ailerinin peşi sıra. 
Köpekler,kediler, kuşlar onlar biraz şaşkın,biraz mahzun kalanların etrafını sararlar heyecan ve telaşla, gitme dercesine. 

ARADAN zaman geçer,birkaç hafta, bazen bir ay.Eylül ü tamamlamak isteyenler var güçleriyle direnirler.Hava soğumasa bari..En çok kullanılan cümledir artık.Eylül kokmaya başlamıştır.Hava durgun,sakin, deniz berraktır. Yengeçler özgürlüklerini ilan edercesine mutlu, neşeli, koşturur dururlar.Sessizlik ve dinginlik hakimdir ortama. Ağaçlar sonbahara hazırlanmanın hüznü içinde dökerler yapraklarını. Bazen de kırılır dalları. İnsan da başlar değişmeye. Bazıları depresif bazıları neşelidir. Saçlar dökülür, cilt kurur. Mide ağrır. Üşümeler ufak nezleler başlar
Ve sonunda kalan son grup gider. Çok sessizdir heryer.Plajlar bomboştur. Deniz bekleyişini sürdürmektedir. Gelen ve yüzen olur belki diye.Kediler köpekler  bakıldıkları kapıların önünde öylece kalırlar. Yerleri koklamaya başlarlar. Yemek ve insan bulmanın güç olduğu dönem başlamıştır, ve bu kolay bir dönem olmayacaktır. 
Küçük sahil kasabalarının kaderidir yalnızlık. Hüzün ve burukluk. 
Tesellisi vardır ama.Yine gelecekler. Kalanlara daha fazla iş düşüyordur artık. 

ASILIN KÜREKLERE, YELKENLER FORAFORA

Comments

Popular posts from this blog

Yara