Elleri cebinde hızlı adımlarla ilerliyordu. Soğuk bir aralık gecesiydi. Tiyatroya gidiyordu. Henüz hangi oyuna gideceğine karar vermemiş ama yine de özenle giyinmişti. Antresit çorap, mini etek,üstünde bir basıc gri, altında spor ayakkabıları ve tepede topladığı saçlarıyla spor ama şıktı. 
Uzun bir yürüyüşten sonra tiyatroya ulaştı.Çok seviyordu yürümeyi. Ne zaman hasta olsa yada üzülse hemen yürüyüşe sığınırdı. Tiyatrodakileri tanıyordu. Bir ara o da oyunculuk yapmıştı. Onu görünce sevindiler. Niki enerjisi yüksek bir kadındı. 35 yaşlarında, 5 bazen 18 yaşındaki kadar enerjik ve cıvıl cıvıl olan bir karakteri vardı. Hiç pes etmezdi. Morali bozulmazdı. Ve vazgeçmezdi. 
Selamlqşma töreninden sonra oyunları sordu. Eh fena değil dediler. Ama ödüllü bir actor oynuyor birinde. İzlenmeli diye ilave ettiler. Duymuştum dedi.Biliyordum ödül aldığını. Oyuna girdi. 2.5 saat nefes almadan sahnede devleşen actor ü izledi. Çoşkuyla alkışladı. Ve çıkışta bekledi. Actor başı önünde Kulis ten çıktı. Yanındakileri dinliyordu. Başını kaldırıp Niki yi gördü. Başını eğdi. Bir daha kaldırdı. 
Yanına geldiklerinde arkadaşları ayrıldılar. Niki uzun zamandır bu kadar hetecanlanmamıştım.müthişsiniz. İyi ki varsınız. Hep var olun olur mu? Deyince actor ayyy deyip Niki ye sarıldı. Bu dostça ve bir seyirciye sarılma tavrıydı. 
Ama Nikinin içinde birşey oldu.İçine birşey aktı. Üstünde durmadı. Ayrıldılar. 
Birkaç dakika sonra Yine karşılaştılar. Birbirlerine bu neydi diye gözleriyle sorarak ayrıldılar
Bir gün sonra, Nikki akşama doğru tiyatronun yakınındaki bir alışveriş merkezine gitti. Koridorlarında birinde onu gördü. Yanında genç bir hanım. Uzaktan göz göze geldiler. 
Karşı karşıya geldiklerinde konuşmaya başladılar. Merhaba 
Merhaba 
Actor yanındakinin tanıştırdı. Nikki çok iyi bir oyuncu olduğunu söylediğinde genç hanım, dünyanın en iyi oyuncusu, aşığım zaten deyiverdi
Actor de ben de ona aşığım deyince Niki tamam uZak durmalıyım deyip geri adım attı ve ilave etti:Kadınlardan korkuyorum. Gülümsedi. Actor ekledi :Bende
Yok canım dedi genç hanım. .Evli zaten 
Bu ana kadar gözleri ayrılmayan Niki ve actor, şaşkın gülümseyerek baktılar birbirlerine 
Genç oyuncu Niki yi bir oyuna davet etti. Ayrıldılar
Bu sırada Niki tatsız bir tecrübe yaşamıştı. Tecavüz. 
Oyun günü Niki actor e mesaj yazdı,internetten iyi oyunlar. Bu ilk mesajdı. Cevap beklemiyordu. Amacı sadece paylaşımdı. Cevap geldi :Ne kadar erken iyi oyunlar bu böyle 
16 aralık yazışmaya başladıkları tarihti. Her konuda konuşuyorlar, paylaşıyorlar dı ama daha çok actor ün hayatını ve projelerini. 
Niki şikayetçi değildi. Hatta bundan keyif alıyordu. Aşkla bağlı olduğu ve yapamadığı bu işe,saygıyla ve aşkla bağlı biri vardı karşısında. 
Ona  her oyun öncesi mesaj göndermek ve enerjisini yükseltmek Niki ye müthiş bir keyif veriyordu. 

Tiyatro, hayat,projeler. .Keyifliydi Yazışmak. Henüz bir araya gelemiyorlardı. Sadece internet üzerinden konuşuyorlardı. Bu bile yeterliydi. Niki açtı. Bir çok insan vardı etrafında ama heyecanlandıran kimse yoktu. 
Bu böyle aylarca devam etti. 
Bu arada Niki birkaç kaza geçirdi.Hastalandı.Bu durumlarda actor yok oluyordu. 
Birgün spora parka gitti. Aynı gece actor ün oyunu vardı.keyifle yürürken bir acı hissetti ayağında, araba çarpmış, bileğini yakmıştı. Tekerlek ayağın üzerindeydi. 
Hastane, filmler, ilaçlar, emar....
Tek başınaydı Niki. Kuvvetli bir kadındı 
Actor ün yanındaki genç hanıma ve actor e mesaj yazdı. Trafik kazası geçirdim dedi.
Cevap gelmedi..
Ertesi gün de gelmedi. .
Niki aradı. Actor. ..Görmedim mesajı nasılsın dedi
KAZADAN birkaç gün evvel actor e aşık olmaktan korktuğunu ve Onu sevdiğini söylemiş, actor ün cevabı olmamışsındır olmuştu .Telefonu kapatıp uyuyacağım demişti

Niki çok üzüldü. Ağladı. Çokk.Her akşam ve her sabah 
hiçbirşey aynı olamazdı. Sen herşeyi mahvettin diye ağladı Niki. Çünkü kaçan bir profil vardı karşısında.
Trafik kazası, Nikki ye doktor bu ayağın 5 senede iyileşeceğini, kabullenmesi gerektiğini söyledi.Güçlüydü. Ertesi gün kalktı. Evi su basmıştı. Onlarla uğraştı. Topal topal çıktı. Çok canı yanıyordu. Ama kalbi hiçbir acıyı hissetmesine izin vermiyordu. Ertesi gün prova fotoğraflarını görmüştü ve kokteyl

Her gece ağlıyor. Sabah kalkıyor yine ağlıyordu. Dostları bırakmadı. Niki actor ü uzaktan dokunmadan sevmeye ve korumaya devam etti. Onun kendisini sevmediğini anlamış idi 
Ama nafile o kadar aşıktı ki..O kadar çok seviyordu ki. Onun oyununa gitsinler, zarar vermesinler diye elinden geleni yapıyordu
iyi insandı Niki. Zarar verdiği kimse, bir canlı yoktu. Fotoğraflarına bakıyor yüzünü seviyordu. 
Actor ile bir süre sonra Yazışmak istedi. Karşı taraf kaya gibi sertti. Niki bu tavır karşısında emin adımlarla kara sevdaya doğru ilerledi  şehirden ayrıldı. İnzivaya çekildi. Fotoğraf çekiyor,resim yapıyor, yürüyor, taş topluyor, zihnini sürekli meşgul ediyordu. 2 sene sürdü karasevda. Öleceğim zannediyordu ,ölmedi Niki.
Tam o sırada hayatına biri girdi. Sevdi adamı Niki. Çirkindi. Ama onunla evlenmeye karar verdi.Bu seVDA bitecek dedi Niki,hayat arkadaşı buldum sanmıştı. Adam nedenini açıklamadan bir anda kayboldu ortadan. Evlenme teklifi ettikten sonra.
Niki hastaydı. 36 saat komanın üzerine ayrılık kararı ağır geldi.Günlerce yattı.
Bu arada Nikki actor e tutunmak istiyordu. Ona sahte kimlikle yazmaya başladı. Sınırlarına girmiyordu.Sadece onunla Yazışmak çok keyif veriyordu. Bütün istediği bu kadardı. 
Actor anladı. Kızmadı .Güldü geçti
Araları normaldi şimdi Keyifli, dostça. Sonra bir anda actor kapısını yine kapattı. Niki hiçbir mesajına karşılık alamıyordu. Hep meşguldu actor. 
BAşka biri var dedi Niki ..Neyse bana ne ..
Sonra birgün, hassas bir dönemde yazdı:Bu sana son mesajım....
CEVAP ÇOK SERTTİ 
Sevindim. 
Yine mi ..Neden bu hoyratlık neden?
Bu 3 sene içinde Niki actor ü herzaman desteklemiş, kapasitesinin farkına varmasını, sınırları dışına çıkmasını önermiş, Onu cesaretlendirmişti. 
Actor ün oyunlarını paylaşma yollarını değiştirmiş, kolajlar hazırlamıştı. Actor sadece iyi olsun diye 
Tek bir hayali vardı,hayattan 1 gün ,tek bir gün çalmak. Çıplak ayakla bir Yunan adasında yürümek. Var olan düzeni bozmak gibi bşr derdi yoktu Niki nin .Çünkü gerçek sevgi dokunamadığın bİrini sevebilmekti. 
Niki bu 3 sene içinde çok sayıda hastalık, maddi sıkıntılar, iş problemi, evsizlik gibi bir çok badire atlatmış, tek isteği bir yudum sevgi olmuştu ama nafile. 
Sayısız şarkı sözü, şiir,yazı yazmıştı onun için. Beklentisiz. Sabah akşam onu düşünüyordu. 
Niki bu adamın bencil, ben merkezci, merhametsiz olduğunu çok geç anladı. Değişti..Artık actor aklına bile gelmiyordu. Umurunda değildi. 
Tarifi imkansız şekilde sevmişti Niki. 
Bir serçeyi tutar gibi
Bir yaprağı okşar gibi 
Bir yağmur damlası kadar yumuşak 
Bir gölge kadar sessizdi 
Niki çok travma yaşamıştı.Çocukken anne baba sevgisizliği, babanın anneye zulmü, çok sevdiği dostu, teyzesinin ani ölümü. .
Çok hastalık atlatmış. Yıkılmamıştı. 
Umutluydu ve çok seviyordu hayatı. 

Niki kadınları da beğenirdi. Fakat bu konuda bir tecrübesi olmamıştı. Sex konusunda tutucuydu. Bir aşamadan sonra kasılır dururdu. .Yaşadığı ilk tecavüz vakası buna zemin hazırlamıştı. 
Bir o kadar da fantazi severdi Niki
Din,dil, ırk ayrımı yoktu. O herkesi severdi. ..
Aşkı çok severdi Niki. .Her zaman zarif ve anlayışlıydı. 

Hoyratlık. .Anlamadığı bir durumdu. Niki karar verdi Sadece bem olacağım artık.
Sadece kendimi seviyorum 
Önce kendimi

Artık yeni bir hayat bekliyordu Niki yi 
Özgürce yaşayacağı bir hayat 





Comments

Unknown said…
aktörü bi kaşık suda boğasım geldi😡

Popular posts from this blog

Yara