Bir Gün Olsa...

Bugün bir mucize olsa.Metroya itişip kakışmadan binsek. Çünkü ben gelemem ki sizinle ineceğini durağa kadar. Mecbur ineceğim. 
Bir mucize olsa bugün. Nahif olsak.Hassas, düşünceli, ince fikirli, nazik, centilmen. 
Yiyecek, içecek fotoğrafları paylaşmanın görgüsüzlük olduğunu öğrensek ve farketsek ki canı çekip alamayan nicesi var belki yanı başımızda.
Sarılsak, önümüze gelene; iyileştirici olduğunu öğrenmenin verdiği keyifle 
Bir kap su, bir kap yemek koysak; varlıkları ve görevleri bizim vicdanımızı sınamak olan,sevgi tohumları serpiştiren yüreğimize kediler, köpekler, kuşlar, etrafımızdaki tüm canlılar için. 
Sokak müzisyenlerini görse gözlerimiz. Aynı gözler, gözbebeklerimize bakan bir selpak yada çiçek satan çocuktan kaçırmasa kendisini. 
Otobüste bizden daha büyük insanların varlığını algılayıp, onların yaşlarına geldiğimizde bize de başlarını çevirecek insanlar olduğunda hissedeceğimiz duyguyu hissettiklerini farketsek, o büyüklerin. 
O hiç aramadığımız aile büyüğünü, bize aşık olanları, aşık olduklarımızı arasak bugün
Bir diz battaniyesi ve o çok sevdiğimizi alıp sinemaya gitsek, göğsüne yatsak, omuzumuza başını koymasına müsade etsek
Vicdanlı olsak artık bugün, dini bıraksak bir kenara,boşversek etnik kökenleri  ,uyruklar umurumuzda olmasa; sadece insan olsa değer verdiğimiz 
Çocuklar kadar  saf olsak. Sevgi dolu ,önyargısız. İzlediniz mi hiç çocukları. Hiçbir önyargıları olmadan nasılda sever yada sevmezler. İyi ve kötüdür ayrımları 
Vicdan ,Bugün bu kavramın içimizde olduğunu hatırlasak 
Ne olur birgün İNSAN OLSAK

Comments

Popular posts from this blog

Yara