Bu ne soğuk. Bu ne Ayaz 
Nefes alınamayacak kadar soğuk olur ya hani.Yürüyemezsin, kolunu kaldıramazsın. Ağzından çıkan kelimeler havada donar ve ulaşmaz gidecekleri yere. Sanki derinden içeriye giren moleküllerine doğru ilerleyen virüs gibidir soğuk. Kirpiklerin yapışır, ayakların, ellerin uyuşur. Baktığını göremez gözün, o da almıştır nasibini soğuktan. 100 bardak sıcak içer de ısınamazsın. Diz battaniyesi, sırt battaniyesi  kâfi gelmez ve yapışırsın tüm Isıtıcıların önüne. Birazcık ısınabilmek için. Yatarsın, girersin yorganın altına ısınayım bir parça diye. Çaban boşa gider, soğukta seninle girer oraya .Uyuyamazsın. Sonra savaşta, tek paltoyla ülke kurtaran o adam gelir aklına, yaş akar tek damla, havada donar düşemeden yastığa. Uyanırsın gece tuvalete kalkacak kadar cesaret bulursun kendinde, bir koşu ulaşırsın varacağın o yuvarlak yada elips yere, aynı hızla geri dönersin kanapene yada yatağına, girersin yine yorganın altına, burnun bir santim açıkta, beklersin uykuyu yada sabahı, beklersin yapacak işlerim var, bitmedi görevlerim diye günışığını, aşıksan onun fotoğrafları arkadaşlık eder gecen, yanında yer ayırırsın, sarıldığını hayal edersin bir parça geçer üşümen sanki,yada sen öyle sanırsın, ;,bazen bir arkadaşın arar belli etmezsin de soğuğu çok konforlu bir ortamda imişsin gibi başlarsın ona ve hayatına dokunmaya. Bilirsin ki şu anda olmasa bile dönüşecek yakında.
Gün ışır, kalkılır, kahve elde, şal omuzda yada sabahlık, geçilir camın karşısına bakılır günün varlığına, kuşlar gelir iki çift laf edilir, eğer soğuk sa yanmıyorsa Isıtıcılar birgün sıcağa uyanmanın resmi çizilir. Denize yakınsa ıslaktır koltuklar, zor oturulur, sonra yine dışarı çıkılır ki hareket edince unutulur soğuk. .
Peki,En berbat soğuk hangisidir bilir misiniz? Tüm bu anlattıklarımdan soğuk olan. 
Yüreklerin soğuğudur. Sevmeyi bilmeyen, vicdanı olmayan, katı, sert, dengesiz yüreklerin soğuğu. Benim gibi yürekler bu hoyratlık, kabalık, katılık, sevgisizliği gördükçe çok üşürler. Ellerindeki sevgi değneğini dokundurup ısıtmaya çalışırlar yürekleri, .Sen ben yok biz varız, sevgidir özümüz ,bırakın önyargılarınızı, sadece sevgi demeye çalışırlar, sesleri kötülük arasında boğulur, onlar şaşkın, Üzgün, çaresiz, kırgın kalırlar öylece; ne yapacaklarını bilmez bir halde. Çok üşürler, her an artar üşüme. Sevgiyi yazan insanlarla bir umutla tanışır bakarlar ki onlar da aç ve kapalı sevgiye. 
Yatarlar sevgisiz, yemek yerler doymazlar, bu sevgiyi arayanlar seksde yapamazlar. Çünkü bilirler ki o durumda da aç kalacaklar. Ruh açsa beden kalitesiz yemekle nasıl doysun. Tek umutları vardır sevgi dolu yüreklerin 
Kendinden sevgiye kapını kapatacak,sevgiden kaçacak,soğuk bir dünyanın içine hapsedecek kadar nefret etmez belki birgün insanoğlu. 
Belki başka bir dünyada. ..


Comments

Popular posts from this blog

Yara